Villkor

SKÖTSELINSTRUKTIONER TILL BADKARET.

Hur ska jag rengöra badkaret?

Följ instruktionerna nedan för att skydda emaljen!
Badkaret rengöres bäst med tvål och vatten när det fortfarande är varmt för att badkaret ska skina länge. Använd mjuk trasa och en
kombination av rikligt med ljummet vatten och lite tvål, milt diskmedel eller såpa vid rengöringen.
Man skall inte applicera rengöringsmedel under lång tid.
Notera att såpa eller diskmedel inte gör badkaret blankare.
För att få badkaret blankare polerar man badkaret.
Var noga med att vatten ej står kvar i  badkaret. Metall kan (färga) av sig på emaljen, men tas lätt bort med T-sprit. Eventuella tejprester tas bort med avfettnings-medel. Eventuella avlagringar poleras bort eller om de sitter hårt tas bort med en rakbladsskrapa utan att repa emaljen och efterpolera med 3 M 09375 finpolering.2.  Använd aldrig stark alkalisk eller stark syra vid rengöring av badkaret som t.ex  Ajax, VIM eller liknande frätande rengöringsmedel. Obs! Även hårfärgningsmedel innehåller mycket starka frätande syror som skadar emaljen.

OBS!
När badkaret är installerat, så bör man försegla justerskruvens hål på översidan med exempelvis båtlack.

Viktigt vid leverans av badkar:
Kontrollera noga att emballaget inte är skadat innan ni signerar leveransen. Om emballaget är skadat skall detta noteras av chauffören för att eventuell ersättning skall utgå. Kontroll av badkaret skall ske i vid öppnande av lådan före installation.


Om våra badkar.

Våra badkar tillverkas för hand vilket gör att de inte kan vara ”perfekta”. Tillverkningen sker inte i dammfria lokaler, vilket gör att det vid emaljering kan blir en eller annan liten skönhetsprick vilket inte resulterar i att karet klassas som 2:a sortering. Kanter och invändigt slipas karet för hand med vad det innebär, men det gör att badkaren ser ut som dom gjorde förr i tiden med en yta så att man kan se att badkaret är gjort av gjutjärn. Jag har själv instruerat dom som arbetar att inte slipa för mycket, så att den naturliga skönheten försvinner detta på de mindre modellerna.Läs nedan om de större modellerna. När badkaren har emaljerats, så slipar man av utsidan och spacklar badkaren och sedan lackerar man utsidan. Man lackerar med 2 komponentlack. Lacken ska inte jämföras med billackering. Någon kund har lagt badkaret på sidan och granskat utsidan med lupp. Det är inte meningen att man ska ha badkaret liggande på sidan. Skämt åsido, men förr i tiden så rollade man badkarets utsida samtidigt som man rollade badrummet. Dagens badkar är spacklade och sprutackerade på utsidan, men långt ifrån billackeringens finnish.

Badkaren gjuts i handgjorda gjutformar som inte blir likadana på båda sidor och eftersom det är väldiga krafter som frigörs vid gjutning kan kanterna skilja sig åt i framför allt de modeller som har smala kanter. Om ni uppger vilken sida som är utåt i badrummet räknat från att man sitter i badkaret, så kan vi om möjlighet finns välja badkar efter detta.

Vissa de större modellerna som Ekenäs, Double End 155 och 168 cm med ett baddjup på 46 cm. Gjuter vi i gjutformar genom s.k vacumgjutning och dessa gjutformar är mycket kostsamma, men gjutningen blir bättre (de flesta som gjuts går att emaljera de mindre modellerna går cirka 10 % bort) dvs jämnare om man jämför med de mindre modellerna och det är lättare att gjuta. Nackdelen är att dessa gjutformen inte går att ändra som de mindre modellerna.

Kontakt
Knut Löwgren Finabadkar Luton Design
Kontor: Dragonvägen 13
186 50 Vallentuna
Mobil: 070 736 33 59
E-post:knut@lutontubs.com

FINA BADKAR Luton Design förbehåller sig rätten att Ändra i designen och avsäger sig allt ansvar för eventuella förseningar där vi ej har en bidragande faktor.

2 reaktioner till “Villkor”

Kommentarer är stängda.